Familierecht en echtscheiding

Als u gaat scheiden is de hulp van een advocaat in de echtscheiding vaak erg prettig. Een scheiding of echtscheiding is al moeilijk genoeg en dan is het vaak prettig om een advocaat scheiding te hebben die veel werkzaamheden van u kan overnemen zodat u zich kunt concentreren op datgene wat voor u van belang is. Er komen namelijk nogal wat problemen op u af. 

Als advocaat zal ik daarom altijd op zoek gaan naar een oplossing waar alle betrokkenen iets aan hebben. Zeker in zaken waar kinderen betrokken zijn. Een slepend conflict is namelijk nooit in het belang van kinderen. 

Het procederen is voor mij dan ook ultimum remedium: dat betekent dat ik er alles aan zal doen om de zaak onderling op te lossen. De rechter is een eindstation, voor die zaken waarin al het andere is geprobeerd maar niet is gelukt. Mensen die koste wat kost willen procederen zijn bij mij dus aan het verkeerde adres. 

Als advocaat kan ik u helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan of zorgregeling bij scheiding. Ook voor problemen met de verdeling van de inboedel en het vastleggen daarvan in een echtscheidingsconvenant kunt u bij mij terecht. Een convenant is in veel gevallen prettig en kan je in de toekomst bij veel zaken nog nodig hebben.

Verder kan ik u de nodige hulp bieden bij problemen en vragen over alimentatie. Ik behandel zowel zaken aangaande partneralimentatie, kinderalimentatie of verhaalsbijdrage van de gemeente. Als u zelf een verzoekschrift moet indienen, maar ook als u zelf verweer wilt voeren. In vrijwel al deze gevallen zal een behoefte- en draagkrachtberekening moeten worden gemaakt. Hierbij kan ik u adviseren en de juiste rechtshulp bieden. Bij het lezen van jaarrekeningen en jaarstukken kan ik met behulp van mijn boekhouder ook in die zaken de juiste rechtshulp geven.

Belangrijk: de Hoge Raad heeft op 9 oktober 2015 (ECLI:NL:HR:2015:3011) bepaald dat het kindgebonden budget niet in mindering moet worden gebracht op de behoefte van een kind, maar moet worden meegenomen bij de berekening van de draagkracht van de ouder die het kindgebonden budget ontvangt. Dat betekent dat de draagkracht van die ouder daardoor wordt verhoogd, maar dat wel of meer kinderalimentatie zal kunnen worden ontvangen van de andere ouder, waar dat voorheen niet het geval was, omdat het kindgebonden budget en de behoefte van het kind elkaar mogelijk overlapten. Voor vragen hierover kunt u contact met mij opnemen.

Voor hulp met betrekking tot een omgangsregeling bent u bij mij ook aan het juiste adres. Ook hier zal ik altijd proberen om tot een oplossing te komen die in het belang van het kind is. Omgang met een kind is belangrijk. Dat belang staat immers voorop in familiezaken waar kinderen bij betrokken zijn. Maar niet altijd is omgang in het belang van het kind. Daarom is het gezamenlijk gezag ook niet altijd in het belang van het kind. Voor vragen over gezag kunt u daarom ook bij mij terecht. Het is bij alle zaken met kinderen in het belang van iedereen om te proberen onderling een oplossing te vinden. Als dat niet gaat, dan zal ik uiteraard de gang naar de rechter voor u maken.

Indien gewenst kunnen we vooraf een prijsafspraak maken voor de gehele procedure of echtscheiding, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Als scheidingsadvocaat kan ik u de juiste hulp bieden.

Hou er rekening mee dat ik geen vFAS advocaat ben. Voor zeer gespecialiseerde of ingewikkelde zaken of andere dan hierboven genoemde zaken kan ik u doorsturen naar een van mijn collega’s.